Полезно
A+ A A-

Свободневно

  • Написано от: Злобод Невов
  • Главна категория: ROOT
  • Категория: Свободневно
  • Посещения: 2809

Григор Димитров - велик или посредствен?

Не, не искам да провокирам или да събуждам спорове. Наясно съм, че различното мнение се приема с враждебност. Не ми пука дали ще бъда наречен с модерната напоследък дума "хейтър". За мен е важно да казвам истината в очите. Дори и да не е удобна за някого.

Поради ниското ни национално самочувствие или поради друга причина, всеки успех на наш спортист или друга популярна личност кара медиите да гърмят в суперлативи. Щом българин се прослави по света, веднага започват хвалебствията - колко е велик, как не се ераждал друг като него, колко горди ни прави, че сме българи. И цяла България е в екстаз, милеейки за поредния успех на своя нов любимец. После същите тези хора свенливо мълчат като девствени госпожици пред вибратор, щом се появят неуспехите. Григор Димитров заради чара си все още е щаден от нападки, но скоро и това ще се случи.

Какво ни причинява извънредното положение заради пандемията COVID-19?

 

Заплахата за здравето.
Тя е реална, както при всяка вирусна епидемия. Мащабът от тази засега не може да се предвиди. Но помним, че свинският грип "струваше" на българите 4000 смъртни случая, предимно на млади хора, без съпътстващи заболявания.

Последствията за икономиката.
Средният, малкият и микро бизнесът вече търпят сериозни сътресения и най-вероятно значителна част от тях няма да успеят да се възстановят след отмяната на мерките. Много вече се принудиха да освободят своите служители и да ги изпратят на борсата, но липсата на човешки капитал ще бъде сериозна спънка пред тях, когато опитат да се върнат към нормалния ритъм, в конкурентна среда. Големите корпорации и финансовите пазари в световен мащаб също са сериозно потърпевши. Макар че още преди година икономисти и финансисти прогнозираха икономическа криза, а днес потвърждават, че и без пандемията, тя щеше да се случи, все пак, на този етап, никой не се ангажира да прогнозира с какви загуби ще излезем от този период и кога ще можем да наваксаме загубите.

За френското знаме и българската омраза

Каква омраза само... Колко пишман-патриоти се навъдиха във Фейсбук изведнъж, копнеещи за българското знаме, когато във Франция са били избити като кучета невинни хора. Едва ли дори в Ислямска държава си развяват знамето напук така в момента...

Защо нямаше нито един циганин доброволец?

Защото паразитът не може да помага. Паразитът може само да вреди. Докато днес стотици доброволци от Варна и цялата страна работехме безплатно в полза на пострадалите си съграждани и сънародници, точно тези паразити, които са средосновните виновници за наводнението, се бяха отдали на обичайното си занимание. Крадене и лъжене.

Блогъри

В тази секция ще публикуваме най-добрите статии и коментари на тези от Вас, които обичат да блогват, имат собствен блог и искат статията им да стигне до повече читатели.


Нашият екип ежедневно ще следи най-добрите блогове в българското интернет-пространство и ако смятате, че Ваша блог статия заслужава внимание, изпратете ни я на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Благодарим Ви!

Подкатегории