Полезно
A+ A A-

Гаранция - Франция!

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Февруари месец закупих мобилен апарат Nokia E63 от магазин Хенди в гр. Плевен. След известно време телефонът започна да се изключва и да изписва ''Постави Сим''. Телефонът беше като нов-без дразкотина, с защитното си фолио на дисплея и камерата. На 6-ти юни го занесох в магазина от който съм го закупила. От там го изпратиха в сервиз Омнител в гр. София, за да го отремонтират. След около 20 дни ми се обадиха да си го взема. При вземането на телефона цялото фолио на дисплея беше надрано. Махнах найлона и си заминах ... На следващия ден телефона даде същият дефект.

 Не бях в града и го занесох след 4 дни. В протокола, който ми дадоха описаха състоянието на телефона. Гласи така: ''В перфектно техническо състояние. Отива за втори път със същия проблем!'' Казаха, че ще звъннат в сервиза да се постараят да го оправят по-бързо. След, което започнаха мъките ми.. Датата на второто изпращане в сервиз Омнител беше 15.07.09. На 12.08. се обадиха ми кажат, че телефонът е пристигнал в гр. Плевен- да си го взема. Отивам аз и какво да видя- целият дисплей надрах. Едната дръскотина беше толкова дълбока, че дава отражение на цветовете или както там се казва като на изгорял писксел на монитор, а клавиатурата изглеждаше като престояла в шивашки цех. Пълна с мъхове. На констатацията ми, управителката отговори, че нищо не могат да направят, че не били виновни те, а тези в Омнител. Не можели да заменят телефона или на ми върнат парите, които съм дала- влизо 500 лв. Буквално нищо не можели да направят, да взимам телефона и да ''бегам''. Не го взех. Подадох жалба в Комисията за защита на потребителите. Там бяха много любезни. Отговориха, че ще направят проверка веднага. На 6.09 получих отговор от КЗП от три реда, в който ми обясниха, че не съм потребител и жалбата ми не е валидна, защото съм закупила телефона с факрура на фирма и че ако искам мога да подам иск в съда. Дни след жалбата отидох в Хенди да ги попитам какво става с телефона и те ми обясниха,че го изпратили отново в сервиза, за да му сменят дисплея и оправят клавиатурата. Днес 11.09.09 се навършват 30 дни след постъпването на мобилния ми апарат за 3-ти път в сервиз, като гаранционният срок е 30-дневен. Отивам аз отново в Хенди и служителката ми отговаря на въпроса'' Кога ще пристигне'', с надсмешка, вдига рамене и казва ''Незнам не зависи от нас. Сигурно във вторник.''. Обадих се в сервиза. Отговорът е ''Чакаме да ни доставят клавиатурата. Може би другата седмица. А гаранционният срок на извършване на ремонта е 30 дни!
Е добре де, в тази държава има ли институция, която да защити правата на потребителите?!

Spodeleno.com публикува Вашите сигнали без редакция!

Коментари   

+2 #2 ivo 20-11-2009 13:07
podai jalba, nqma ni6to stra6no ot tova, za kakvo pla6tame danaci v tazi darjava! ako nikoi ne deistva, ot hendi 6te prodaljat!
Цитиране
+1 #1 ivo 20-11-2009 13:04
ami podai jalba za moralni, psihi4eski i finansovi naneseni 6teti! ako nikoi ne deistva, ot hendi nqma da sprat!!!
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови