Полезно
A+ A A-

За френското знаме и българската омраза

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Каква омраза само... Колко пишман-патриоти се навъдиха във Фейсбук изведнъж, копнеещи за българското знаме, когато във Франция са били избити като кучета невинни хора. Едва ли дори в Ислямска държава си развяват знамето напук така в момента...

 

Всъщност, няма нищо лошо в това да се изразява съпричастност. Трагедията е трагедия, независимо къде се е случила. Защо хората не си сложиха българското знаме? Ами защото фейсбук не направи това удобно приложение - едно натискане с мишката и снимката ти се оцветява. Сигурен съм, че и българското знаме щяха да си сложат хората. А вие, пишман-патриотите, сложихте ли си българското знаме при атентата в Бургас, например? Защо, когато са умрели невинни хора и от Фейсбук са дали лесен и интересен начин на хората по целия свят да изразят съпричастност, ние трябва да наплюем всички с омраза и като пълни идиоти да си наслагаме българското знаме напук на загиналите в Париж? Защо? Защото от Фейсбук не са направили приложение с българското знаме? Това не е ли комплексарщина? Целият свят си оцвети снимките. И никоя велика нация не попита защо Фейсбук не пусна американското, немското, британското, испанското знаме... Атентати имаше навсякъде. Откъде е тази злоба във вас?

Ще се съглася единствено, че съпричастност не се изразява с ухилена снимка. Съгласен съм и че много хора го направиха, защото "е модерно", без да се замислят изобщо на какво се радват, изразявайки тази "съпричастност" с ухилената си физиономия от дискотеката, с гаджето или мятайки салфетки. Но когато в сърцето на Европа някой убива невинни хора, нека да преодолем собствената си малоценност и когато цивилизованите нации изразяват подкрепата си, няма нищо лошо в това да го направим и ние. А за българското знаме да се сещаме наистина, когато има нужда, дори и без повод. Всеки ден дори. Но не и от злоба.

SourceBG

Spodeleno.com публикува Вашите мнения без редакция.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови