Полезно
A+ A A-

Стига токчета, омръзна ми да страдам

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Свалям токчетата, защото ми омръзна да страдам!

Това не е нито подканване, нито изповед. Това е истински вик в пустиня и макар никой да не ме чуе, аз знам за себе си – тези неща трябва да се кажат. Те ще помогнат на вас, на някой друг, на мен, но може и да си останат изчезнали в дъното на пещерата на съвременния свят приказки без край, приказки с не толкова хубав и щастлив край…И все пак…

 

Свалям токчетата, защото ми омръзна да страдам. Работя по цял ден в офиса, у дома препечелвам допълнително, а сутрин, когато стана, се занимавам с домакинската работа у дома. Не, няма нужда да ме съжалявате или да ме питате как издържам. Съвсем не издържам и разбирам, че скучната ми офис работа, на която по цял ден седя 8 часа на ужасяващи токчета, защото такъв бил дрекскодът, въпреки че не съм видяла едно външно лице за последните 5 години, ще ме умори, кара ме да страдам. Отказвам да страдам и отказвам не да работя изобщо, а да работя там, където няма светлина в тунела и ми повтарят, че скоро ще се издигна. Я, стига! Колко хора са стискали зъби от мазолите в токчетата си и какъв процент от тях наистина успя? Няма да страдам. Омръзна ми….Може да ви е смешно, но животът в малък град вече ми се струва по-спокоен и приемлив. Тук ще отглеждам децата си, ще отглеждам био продукти и ще сме здрави и дори мога да огледам за дистанционна работа. У дома мъжа ми не ме кара да нося токчета.

Но само като си припомня какво беше преди – преди да се запознаем и оженим и ходихме по срещи, всеки поотделно с други хора – о как исках да сваля и тогава токчетата, защото до гуша ми идваше да страдам. За да си намеря мъж, което нали разбира те, е по-издържан закон и от този на гравитацията, задължително трябва да съм хубава, да поддържам някакъв стандарт, т.е. отново да се примирия с нечии правила и да обуя токчетата. И колко пъти са ме зарязвали – насред нищото край софийските павета, крачейки ужасена как ще смогна да стигна с тези токчета у дома, колко пъти тези същите токчета не са постигали нищо освен изкривени ходила, поредната раздяла и няколко спора с майка ми – тя е на принципа, че ако си под 1.70 задължително трябва да носиш токчета.

Е, аз доста дълго ги поносих. Но сега ги свалям! Не искам да страдам повече…

Spodeleno.com публикува Вашите мнения без редакция.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови